bansko christmas-banner2 gamilia-taksidia 


5-ήμερη Αεροπορική Εκδρομή Καππαδοκία

Rate this item
(0 votes)

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
17 - 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας / Θεσσαλονίκης και πτήση για την Νεάπολη, μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Προαιρετική βόλτα με το αερόστατο πολύ νωρίς το πρωί. Μετά το πρωϊνό θα ξεκινήσουμε για μια ολοήμερη περιήγηση στα θαύματα της Καππαδοκίας όπου οι πρώτες ελληνικές αποικίες ιδρύθηκαν από τους Αιολείς το 1400 π.Χ. Πρώτος σταθμός το χωρίο Ουτσισάρ με τις σπηλιές – σπίτια και θα δοκιμάσουμε σε ένα από αυτά το παραδοσιακό τσάι μήλο. Ακολουθεί η κοιλάδα των Περιστεριών και το μαγευτικό Κόραμα, κοιλάδα με ηφαιστειογενείς κώνους και τους λαξευτούς ναούς – Παγκόσμια κληρονομιά της Unesco. Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες. Στη συνέχεια και μέσα από τοπία παραμυθένια φτάνουμε στο Πασάμπαγκ όπου συναντάμε λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες, και τις περίφημες «νεραϊδένιες καπνοδόχους» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Έπειτα επισκεπτόμαστε την κοιλάδα των Περιστεριών σε ένα πραγματικά θαυμαστό τοπίο για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για τον Άβανο και τον ποταμό Άλυ, όπου και θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό εργαστήριο κεραμικής του 19ου αιώνα. Ηλιοβασίλεμα με κρασί στη Ροζ κοιλάδα πριν καταλήξουμε πίσω στην Νεάπολη για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τη Μαλακοπή και την υπόγεια Πολιτεία οχτώ επιπέδων κάτω από τη γη, βάθους 80 μέτρων και χωρητικότητας που κάποτε αριθμούσε είκοσι χιλιάδες κατοίκους. Χρονολογείται πριν από χιλιάδες χρόνια, με ειδικά συστήματα εξαερισμού, αποθήκες, στάβλους, καταστήματα, σχολείο, Εκκλησία. Θα συνεχίσουμε Για την Ιχλάρα, βαθύ και μακρύ φαράγγι, όπου οι τοιχογραφίες στα λαξευμένα βράχια απεικονίζουν σκηνές από τη Βίβλο. Κατά μήκος του ποταμού θα θαυμάσουμε τη φύση και θα ξεκουραστούμε σε ένα καφέ – εστιατόριο, εν πλω. Συνεχίζουμε για την Καρβάλη, Ελληνικό κωμόπολη όπου συνέβη το πρωτοφανές στην Ιστορία ανεξήγητο γεγονός της Ανταλλαγής, χωρίς καν να ερωτηθούν οι ανταλλάξιμοι πληθυσμοί το 1924.Φιλοξένησε από το 390 μ.Χ. το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στον ομώνυμο ναό του, μέχρι το 1924 όταν με την ανταλλαγή πληθυσμών, οι πρόσφυγες το μετέφεραν στη νέα τους πατρίδα, τη Νέα Καρβάλη, λίγο έξω από τη Καβάλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο. Ακολουθεί η παραδοσιακή Καππαδοκική βραδιά, όπου συν τοις άλλοις και ο Πυρρίχιος Ελληνικός χορός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πλούσιο πρωϊνό μας θα ξεναγηθούμε στο Προκόπι. Ελληνικός οικισμός χτισμένος πάνω σε οροπέδιο και σε ύψος χιλίων διακοσίων μέτρων, με υπόσκαφες κατοικίες και Παρθεναγωγείο. Ο Άγιος Προκόπιος δώρισε το όνομά του, ενώ το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, μεταφέρθηκε κρυφά από πιστούς το 1924 με την Ανταλλαγή το 1924 στην Εύβοια. Συνεχίζουμε για τη Σινασσό, η αρχοντική κωμόπολη με παλαιά πέτρινα σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής, στην οποία το ελληνικό στοιχείο στο τέλος του 19ου αιώνα αριθμούσε περί τους 4000 Έλληνες κατοίκους. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την σοφή επιγραφή "Ανθρωπε ει μεν φίλος πέφυκας είσελθε χαίρων. Ειδέ εχθρός & επίβουλος, πόρρω της πύλης ταύτης. Σήμερον εμού και αύριον ετέρου και ουδέποτε τινός.Ενέτει 1853’’. Δικαίως ονομάστηκε ‘’Αθήνα της Ανατολής’’ εκ του γεγονότος πως εκεί μιλούσαν καθαρά τα ελληνικά χωρίς ιδιωματισμούς. Συνεχίζουμε στην κοιλάδα Σογανλί, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Φιδιού και της Αγίας Βαρβάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωϊνό γεύμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νεάπολης για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα / Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Τι πρέπει να περιμένετε από το ταξίδι:
Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία Unesco. Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα. Μοντέρνες και παλιές πόλεις και αρκετό φολκλόρ. Πόλεις σχετικές με την Ελληνική ιστορία.

Τιμή συμμετοχής: 635 € το άτομο
Διαφορά μονόκλινού: +88 €

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά Εισιτήρια με Turkish Airlines
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
Οδικές μεταφορές με Luxury Mercedes Sprinter Bus
Ξενοδοχείo 4* 
Ημιδιατροφή
Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις – Παραδοσιακή βραδιά
Αρχηγός
Επίσημοι ξεναγοί
Έντυπα, Χάρτες
Αχθοφορικά
Ομαδική ασφάλιση
ΦΠΑ
Είσοδοι μουσείων και μνημείων

Δεν περιλαμβάνονται: Ποτά, τηλεφωνήματα, Έξοδα προσωπικής φύσεως, Οτιδήποτε προαιρετικό.

Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ
Μια μοναδική εμπειρία είναι η πτήση με αερόστατο, που προσφέρει καταπληκτικό θέαμα και ηρεμία πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας.
Η πτήση γίνεται πολύ νωρίς το πρωί, και οι συμμετέχοντες γυρίζουν για το πρωινό στο ξενοδοχείο κατά τις 09.00, έτσι ώστε να μην πάει χαμένη καμία μέρα από το πρόγραμμα.
Η πτήση διαρκεί δύο ώρες περίπου και κατά την διάρκεια της έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανατολή του Ηλίου. Μετά την προσγείωση σερβίρεται σαμπάνια.

Πόσο ασφαλής είναι η πτήση;
Το αερόστατο πετάει αργά και αθόρυβα και δίνει την ευκαιρία στον επιβάτη να θαυμάσει το απίστευτο πανόραμα της Καππαδοκίας από ψηλά. Οι πιλότοι είναι επαγγελματίες και περνούν κάθε χρόνο από λεπτομερή έλεγχο, απαραίτητο για να ανανεωθεί η άδεια πτήσεων.
Πτήσεις με αερόστατα γίνονται σε πολλές χώρες, αλλά μόνο στην Καππαδοκία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να έρθει τόσο κοντά στο μεγαλείο της φύσης. Το αερόστατο κατεβαίνει σιγά-σιγά σε κοιλάδες που είναι απρόσιτες με αυτοκίνητο ή με τα πόδια, πετάει πάνω από γεωλογικούς σχηματισμούς και τρωγλοδυτικά χωριά. Καμία επίσκεψη στην Καππαδοκία δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης χωρίς πτήση με το αερόστατο και εκατοντάδες επισκέπτες της Καππαδοκίας πετούν με αερόστατα κάθε χρόνο. Τηρείται σειρά προτεραιότητας και συνιστάται η προ κράτηση θέσεων.

Σημειώσεις:
1. Για να είναι έγκυρη μια κράτηση πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη προκαταβολή. Κρατήσεις χωρίς προκαταβολή θεωρούνται άκυρες και δεν λαμβάνονται υπόψιν. 
2. Όλες οι αναγραφόμενες τιμές υπολογίστηκαν με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τους αεροπορικούς ναύλους που ισχύουν στις 11/09/2018. Οι τιμές αυτές είναι πιθανόν να διαφοροποιηθούν σε περίπτωση αλλαγής ναύλων, ή ανατιμήσεις ξένων συναλλαγματικών μονάδων. Οι αλλαγές αυτές ποικίλουν από ταξίδι σε ταξίδι γιατί οι επί τόπου πληρωμές γίνονται σε διαφορετικά νομίσματα. Η οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή δεν είναι λόγος ακύρωσης του ταξιδιού.
3. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αυξήσουν τις τιμές των ναύλων, των φόρων αεροδρομίων και των επίναυλων καυσίμων. Τέτοιες αυξήσεις μπορούν να ανακοινωθούν μέχρι και μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
4. Όλες οι τιμές έχουν υπολογισθεί με ελάχιστη και μέγιστη συμμετοχή για τα άτομα που αναφέρονται. Ωστόσο, τα ταξίδια εκτελούνται και με λιγότερα άτομα με ανάλογη επιβάρυνση.
5. Παρακαλούμε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής και το πρόγραμμα του ταξιδιού που σας ενδιαφέρει.

abhinav-424891 592829997409874 1293048874 n

480000697 14-660x439

visit greece 7

coast-of-mykonos-town

greek islands 93387362 ts

naxos-greece